Tisková zpráva o ukončení kontrolní akce 05/20 - "Závěrečný účet kapitoly státního rozpočtu Grantová agentura České republiky"

29.3.2006


Cílem kontrolní akce „Závěrečný účet kapitoly státního rozpočtu Grantová agentura České republiky“ bylo prověřit správnost výkazů, které byly podkladem pro závěrečný účet kapitoly státního rozpočtu 321 – Grantová agentura ČR za rok 2004. Kontrole byly podrobeny činnosti, které byly předmětem účetnictví Grantové agentury ČR a měly vliv na hodnotu testovaných konečných zůstatků v její účetní závěrce sestavené k 31. 12. 2004, včetně souvisejících skutečností v předchozích účetních obdobích. Kontrolní akci řídil člen NKÚ Ing. Jan Vedral.

Přes některé nedostatky zjištěné při kontrole lze konstatovat, že v souladu s doporučeními mezinárodních kontrolních standardů INTOSAI účetní závěrka sestavená Grantovou agenturou ČR k 31. 12. 2004 podává ve všech významných ohledech věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví za účetní období 2004 v souladu se zákonem o účetnictví a příslušnými předpisy.

Účetní závěrka sestavená Grantovou agenturou České republiky k 31. 12. 2004 byla spolehlivým podkladem pro sestavení závěrečného účtu kapitoly státního rozpočtu 321 – Grantová agentura České republiky.


Viz též: Podrobná informace z ukončené kontrolní akce č. 05/20 - formát PDF


tisk stránky